mitropolitis kirineias chrysostomosΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ:

α) Μὲ τὴν Εὐχὴ τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ.κ. Χρυσοστόμου

β) Μὲ τὶς Ἀκολουθίες τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδας καὶ Ἁγίου Πάσχα 2018

γ) 9/4/18 Μὲ τὴν Παράδοση, τὸ Πᾶσχα καὶ Δευτέρα τῆς Διακαινησίμου στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Μάμμαρι

δ) 15/4/18 κ.ἄ. Μὲ τὸν Δῆμο καὶ τὴν Νεολαία Κερύνειας: Πασχαλινή Συνεστίαση – Παιγνίδια – Συνέλευση

ε) 9/4/18 κ.ἄ. Μὲ τὸν Δῆμο Καραβᾶ: «Δευτέρα τῆς Λαμπρῆς», κ.ἄ. ἐκδηλώσεις

στ) 15/4/18 Μὲ τὸν Δῆμο Λαπήθου: Μνημόσυνο τῆς «Κυρᾶς τῆς Λαπήθου» Εὐφροσύνης Προεστοῦ

ζ) 2/5/18 Μὲ τὸν Ὅμιλο Γυναικῶν Ἐπαρχίας Κερύνειας: Κοινωνικὴ Ἐκδήλωση μελῶν καὶ φίλων

η) 23/4/18 Μὲ τοὺς νὲους τοῦ Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιᾶς: Διασχολικὴ Ἡμερίδα «Νοιάζομαι καὶ Δρῶ - Τὸ Σχολεῖο μας συναντιέται μὲ τὴν Ἀειφορία».

θ) 20/4, 23/5/18 Μὲ τὴν ἐπιστροφὴ νὰ μᾶς ἀτενίζει: Προβολές τοῦ ντοκυμανταίρ «Πενταδάκτυλος»

ι) 4 - 6/5/18 Μὲ τὴν Ἐταιρεία Κυπριακῶν Σπουδῶν: Συνέδριο γιὰ τὸ χωριὸ Ἁγία Εἰρήνη Κερύνειας

ια) 12/4/18 Μὲ τὸ Ἐλεύθερο Πανεπιστήμιο Κατεχομένων Δήμων Κερύνειας: «Ἡ πολιτική Ἱστορία τῆς Κύπρου τὴν Ἀρχαϊκή Περίοδο»

ιβ) 15 - 17/4/18 Μὲ τὴν ἀρχιτεκτονικὴ πολιτιστικὴ μας κληρονομιά: Τριήμερο Διεθνὲς Συνέδριο καὶ Ἔκθεση

 

8/4/18 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

11:00 π.μ. Εσπερινός της Αγάπης, Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

17:30 – 11.30 μ.μ. Παιγνίδια στην Πλατεία του χωριού, από το Κοινοτικό Συμβούλιο με όλα τα οργανωμένα Σύνολα της Κοινότητας

9/4/18 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγίου Γεωργίου

12:00 μ.μ. Εσπερινός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

16:00 μ.μ. – 18:30 μ.μ. Το "Μουσείο Νίκος Σταμάτης Μάμμαρι" θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 16:00 μέχρι τη Δύση του ήλιου για ξενάγηση. Θα προσφέρεται κέρασμα (καττιμέρια κ.α.). Διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας, το Κοινοτικό Συμβούλιο Μάμμαρι και την ενεργό συμμετοχή του Κέντρου Νεότητας Μάμμαρι.
17:30 – 11.30 μ.μ. Παιγνίδια στην Πλατεία του χωριού, από το Κοινοτικό Συμβούλιο
με όλα τα οργανωμένα Σύνολα της Κοινότητας

15/4/18 ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Κερύνειας διοργανώνει Πασχαλινά Παραδοσιακά Παιχνίδια στα πλαίσια της Πασχαλινής Συνεστίασης Κερυνειωτών στις 15 Απριλίου 2018.

Η Συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί στο προσωρινό Δημαρχείο Κερύνειας στις 12 μ.μ.. Ελάτε για να περάσουμε μαζί όμορφες στιγμές και να αναβιώσουμε έθιμα της κατεχόμενης πόλης μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας ετοιμάζεται για την Γενική & Καταστατική του συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τέλος Απριλίου (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα).
Στη συνέλευση θα γίνει απολογισμός της περιόδου του απερχόμενου Συμβουλίου και θα εκλεγεί νέο Συμβούλιο Νεολαίας. Καλούνται νέοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο και στα κοινά της πόλης μας όπως παραστούν στη συνέλευση. Για πληροφορίες: 99777756

Εκδήλωση «Δευτέρα της Λαμπρής», Δευτέρα, 9 Απριλίου

Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ «Λάμπουσα» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά, διοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση – συγκέντρωση των Καραβιωτών και φίλων του Καραβά, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 στη Λεμεσό, στο δασικό πάρκο Πολεμιδιών, δίπλα από την εκκλησία της Παναγίας Γλυκιώτισσας. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί δέηση η ώρα 12.00 μ.μ. στην εκκλησία της Παναγίας Γλυκιώτισσας, την οποία θα αναπέμψει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.Χρυσόστομος.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει μπουφέ από ιδιώτη επαγγελματία και θα προσφερθεί γεύμα στην τιμή των 10 ευρώ το άτομο. Για παιδιά και μέλη της Νεολαίας Δήμου Καραβά, η τιμή θα είναι επιχορηγημένη από το Δήμο Καραβά, στα 5 ευρώ το άτομο. Η κάθε οικογένεια-παρέα πρέπει να μεριμνήσει για τα δικά της ποτά και παραδοσιακά εδέσματα (φλαούνες, τσουρέκια κ.α.). Μετά το γεύμα θα διοργανω-θούν διαγωνισμοί με παραδοσιακά παιχνίδια (σακκουλοδρομίες, αυγοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού κ.α).

Σημαντική παράκληση προς όλους είναι όπως, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και το φαγητό, να επικοινωνήσουν στα τηλ. Λουκή Ιακωβίδη 99429281, Παναγιώτη Μανώλη 99843200. Σημείωση: Φαγητό θα προσφερθεί μόνο σε αυτούς που θα το δηλώσουν.

Σύγκλιση όλων των Οργανωμένων Συνόλων Καραβά – Πέμπτη, 19 Απριλίου

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά καλούν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», της Σχολικής Εφορείας Καραβά, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου, της Αθλητικής Ένωσης Καραβά «Λάμπουσα» και του Συμβουλευτικού Σώματος Καραβιωτών, σε Συνέλευση για ενημέρωση και συζήτηση για θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον Καραβά. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Απριλίου, ώρα 6.00μμ στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.

Παρακαλούνται όλα τα μέλη των ΔΣ να δηλώσουν την παρουσία τους μέσω των Προέδρων/Γραμματέων των Σωμάτων. Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη.

Συνάντηση πτυχιούχων Καραβιωτών – Πέμπτη, 26 Απριλίου

Καλούνται όλοι οι Καραβιώτες/ισσες απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνάντηση την Πέμπτη 26 Απριλίου και ώρα 6.00μμ στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Θα επαναλάβουμε την προσπάθεια που έγινε πέρσι για συγκέντρωση των πτυχιούχων Καραβιωτών με σκοπό την οργανωμένη δραστηριοποίηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Διαδώστε το μήνυμα, για να είναι όλοι οι γνωστοί σας παρόντες.

Εσπερινός Αγίας Ειρήνης, Παρασκευή, 4 Μαΐου - Λεμεσός

Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Ειρήνης Καραβά διοργανώνουν για άλλη μια χρονιά τον εσπερινό της Αγίας Ειρήνης. Ο εσπερινός θα τελεστεί την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 και ώρα 6.00μμ, στην εκκλησία Αγίου Στυλιανού στον Συνοικισμό Λινόπετρας στη Λεμεσό. Του Εσπερινού θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος.

20/4/18, 23/5/18 Προβολή και Συζήτηση του Ντοκυμανταίρ "Πενταδάκτυλος: Τόσο κοντά ... μα τόσο μακρυά"

Η προβολή θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 23/5/18 στις 7.30μ.μ. από την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (παράρτημα Λευκωσίας) στο οίκημά της, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ξάνθης Ξενιέρου 53, Λευκωσία). Πληροφορίες: www.cps.com.cy , τηλ. 99474009, 99332813

4 Μαϊου (από το πρωϊ) Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για τα Κατεχόμενα, στον χώρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

5-6 Μαϊου Διεθνές Συνέδριο «Η Αγία Ειρήνη από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας», στον χώρο της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών (Παλαιά Αρχιεπισκοπή, πάνω από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης). Θα εκτίθενται και αντικείμενα από την Αγία Ειρήνη.

Το Σάββατο 5 Μαΐου θα τελεσθεί και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Ειρήνης, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ.Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό Ναό Αγ.Ιωάννου του Θεολόγου Πληροφορίες: τηλ. 22432578, ηλ. ταχ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.cypriotstudies.org (θα ανακοινωθεί το Πρόγραμμα)

Κυριακή, 15 Απρίλιου 2018, 19:00 - Εγκαίνια έκθεσης και έναρξη συνεδρίου BRAU4 με τίτλο «Η Κρυμμένη Πολιτιστική Κληρονομιά: Κάτω από την Θάλασσα, Κάτω από την Γη και εντός των Κτηρίων», στην Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία

Δευτέρα-Τρίτη, 16-17 Απριλίου 2018, 9:00-17:15 Συνέδριο Η έκθεση και το συνέδριο διοργανώνεται στα πλαίσια της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης (BRAU4), που συνδιοργανώνεται από το Κυπριακό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Χώρων (ICOMOS) με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και άλλους φορείς. Στόχος είναι η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ της κοινωνίας, των επιστημόνων και ειδικών στον τομέα της συντήρησης και αναβάθμισης της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς μέσω διαφόρων δράσεων, με σκοπό την προβολή της τοπικής άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς των συμμετεχουσών χωρών. Η έκθεση παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες/πόλεις που συμμετέχουν με έργα, ενώ παράλληλα διοργανώνονται και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως ημερίδες και πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της γνωστής πολιτικού μηχανικού Ρέας Τάσσιου και στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου Θεοδόσιος Τάσσιος. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό μέχρι τις 27 Απριλίου 2018 (κλειστή Σάββατο και Κυριακή 21 και 22 Απριλίου).

Απρίλιος - Μάϊος 2018, Εκδηλώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας

ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ: α) Μὲ τὴν Εὐχὴ τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ.κ. Χρυσοστόμου β) Μὲ τὶς Ἀκολουθίες τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδας καὶ Ἁγίου Πάσχα 2018 γ) 9/4/18 Μὲ τὴν Παράδοση, τὸ Πᾶσχα καὶ Δευτέρα τῆς Διακαινησίμου στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Μάμμαρι δ) 15/4/18 κ.ἄ. Μὲ τὸν Δῆμο καὶ τὴν Νεολαία Κερύνειας: Πασχαλινή Συνεστίαση – Παιγνίδια –...

Τακτικές Θείες Λειτουργίες 2018, Εξωκλήσι Αγ. Θέκλας, Σωτήρα

Από την Κυριακή του Θωμά, 15 Απριλίου 2018, ξεκινούν οι τακτικές Θείες Λειτουργίες κάθε Κυριακή (6:45π.μ - 9:00π.μ) στο παραθαλάσσιο εξωκλήσι Αγίας Θέκλας Σωτήρας το οποίο βρίσκεται εντός των δημοτικών ορίων της Αγίας Νάπας.

24-29 Ιουνίου 2018, Λειτουργίες - Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 24 Ιουνίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στο Μέσα Χωριό, όπου θα προστεί και του εθνικού μνημοσύνου των ηρώων της κοινότητας. Την Πέμπτη 28 Ιουνίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό...

Κατηγορία Ανακοινώσεων

Σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να διαβάσετε ειδήσεις που αφορούν σε γενικού ενδιαφέροντος ανακοινώσεις που δημοσιεύονται από μητροπόλεις, μοναστήρια, ενορίες ή οργανωμένα σύνολα που δραστηριοποιούνται στον εκκλησιαστικό χώρο.